Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пон01092014

Црна Гора

ЦГ: У клупама 100.000 ђака, у уторак протест упозорења

  • ПДФ

Почиње нова школска година, просветни радници организују протест упозорења. Трећина средњошколаца у Подгорици. Уџбеници за основце и до 100 евра

Подгорица - Школска 2014/2015. година у црногорским основним и средњим школама почиње данас. У клупама ће се наћи 70.000 основаца и 32.000 средњошколаца а први пут у школу полази 7.600 првака - 100 мање него прошле године.

Опширније...

Никшић: Некадашњи професори српског сад „предају“ етику

  • ПДФ
Свештеник Миодраг Тодоровић

Навршило се десет година од када су никшићки професори због одбране српског језика отпуштени. Нико од 26 отпуштених није нашао посао у струци, али кажу да би и данас исто урадили

Нисмо пристали на лаж. Иако смо остали без хлеба, нисмо изгубили срце и душу. За нас то није био губитак, већ божји благослов. Богу хвала што нам је дао снаге да превазиђемо искушење.

Опширније...

Арапи (не) одлазе из Тивта?

  • ПДФ
„Катар Дијар“ није званично обавестио надлежне да одустаје од инвестиције

У ресорном министарству Црне Горе изненађени најавама да „Катар Дијар“ прекида улагања. Јелушић: Имали смо добру сарадњу, радови требало да почну у октобру

Подгорица - Иако је црногорска обала атрактивна за улагања и примамљива страним инвеститорима, чини се да осим у луксузној марини „Порто Монтенегро“, за коју је заслужан канадски бизнисмен Питер Манк, у другим деловима црногорског Јадрана - не цветају руже.

Опширније...

Потоп прети манастиру Морача

  • ПДФ

Изградња неколико малих хидроелектрана на Морачи поново актуелизована. Упркос противљењу многих стручњака, Влада поново тражи инвеститоре

Подгорица - Дуго најављивана изградња четири хидроелектране на реци Морачи, поново је актуелизована, а држава интензивно тражи партнере за тај посао. Колико траје најава, толико траје и отпор оних који се боре за њен спас и спас манастира Мораче и целог овог простора.

Опширније...

„Kатари Диар“ обуставио пројекат изградње туристичког центра у Тивту и пословање у земљи

  • ПДФ

Пoдгoрицa – Државни инвестициони фонд Kатара "Kатари Диар" (Qatari) одлучио jе да заустави своj проjекат изградње ексклузивног туристичког ресорта у ували Пржна у Tивту, вредног 350 милиона евра, и да обустави пословање у Црноj Гори, пишу данас црногорске Виjести.

Подгоричком дневном листу jе то потврдио високо позиционирани извор близак руководству проjекта "Beyond Horizon", како се звао "Kатар Диаров" проjекат изградње елитног хотела ранга пет плус звездица и екслузивних вила у предивноj ували са пешчаном плажом у Kртолима, код Tивта.

Опширније...

Системска опозиција још једном показала свој инфериоран положај, непринципијелност, кукавичлук и пасивност

  • ПДФ

Саопштење за јавност покрета Отпор диктаторском режиму у Црној Гори - грађанска непослушност

У Црној Гори завршили су се прије неколико мјесеци још једни локални “избори”, док постизборна политичка сапуница борбе око расподјеле функција и фотеља у главном граду још увијек траје.

Опширније...

Нова језичка правила: Све пљеваљске тамбурашице

  • ПДФ
Држава прописала казне за родно-несензитивне речи

Црногорско министарство припремило је измене Закона о родној равноправности, за чије кршење су предвиђене папрене казне. Биће обавезна употреба речи: свештеница, уролошкиња, падобранка, бушачица, мајорица...

Иако још нико у Црној Гори није видео свештеницу, у Регистру занимања, звања и титула жена у овој држави нашла се и она. Министарство за људска и мањинска права припремило је измене Закона о родној равноправности, а у случају његовог кршења предвиђене су папрене новчане казне у износу од 500 до 20.000 евра!

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Чујем да се моји Срби нешто жале ...Поносим се својим српским родом и хрватским завичајем. Чујем да се моји Срби нешто жале. Шта им недостаје? Имају Владику и мене, оно што је врхунско на Земљи: Поезију и Науку.
Никола Тесла, српски научник, у интервјуу са Џоном Смитом
Јадна је Црна Гора ако зависи од Ранка ...Пошто видим да се у јавност шаље порука да све зависи од Ранка, мој лични став је јадна је Црна Гора ако зависи од Ранка (Кривокапића).
Срђан Милић, предсједник Социјалистичке народне партије, на изборној сједници Општинског одбора те партије у Даниловграду