Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

сри27082014

Црна Гора

„Kатари Диар“ обуставио пројекат изградње туристичког центра у Тивту и пословање у земљи

  • ПДФ

Пoдгoрицa – Државни инвестициони фонд Kатара "Kатари Диар" (Qatari) одлучио jе да заустави своj проjекат изградње ексклузивног туристичког ресорта у ували Пржна у Tивту, вредног 350 милиона евра, и да обустави пословање у Црноj Гори, пишу данас црногорске Виjести.

Подгоричком дневном листу jе то потврдио високо позиционирани извор близак руководству проjекта "Beyond Horizon", како се звао "Kатар Диаров" проjекат изградње елитног хотела ранга пет плус звездица и екслузивних вила у предивноj ували са пешчаном плажом у Kртолима, код Tивта.

Опширније...

Системска опозиција још једном показала свој инфериоран положај, непринципијелност, кукавичлук и пасивност

  • ПДФ

Саопштење за јавност покрета Отпор диктаторском режиму у Црној Гори - грађанска непослушност

У Црној Гори завршили су се прије неколико мјесеци још једни локални “избори”, док постизборна политичка сапуница борбе око расподјеле функција и фотеља у главном граду још увијек траје.

Опширније...

Нова језичка правила: Све пљеваљске тамбурашице

  • ПДФ
Држава прописала казне за родно-несензитивне речи

Црногорско министарство припремило је измене Закона о родној равноправности, за чије кршење су предвиђене папрене казне. Биће обавезна употреба речи: свештеница, уролошкиња, падобранка, бушачица, мајорица...

Иако још нико у Црној Гори није видео свештеницу, у Регистру занимања, звања и титула жена у овој држави нашла се и она. Министарство за људска и мањинска права припремило је измене Закона о родној равноправности, а у случају његовог кршења предвиђене су папрене новчане казне у износу од 500 до 20.000 евра!

Опширније...

Само увозници задовољни

  • ПДФ

Да ли прва еколошка држава на планети, Црна Гора, има пољопривредну будућност? За увоз прехрамбених производа Црна Гора троши око 1,2 милиона евра дневно

Подгорица - Прва еколошка држава света, Црна Гора, са популацијом малог предграђа неке европске метрополе, не само да своје природне ресуре не користи како би производила и извозила еколошку храну, и флаширану воду, већ годишње за увоз прехрамбених производа троши око 430 милиона евра, што је око 1,2 милиона евра дневно. Црногорски пољопривредници сматрају да се неолиберални концепт не може применити на пољопривреду и да држава, односно Министарство пољопривреде, упркос реторичког залагања за развој ове гране, не предузима кораке који би до тога, заиста, довели.

Опширније...

Манастир код Пљеваља: Чезну за асфалтом

  • ПДФ

Пљеваљском Секретаријату за стамбено-комуналне послове одавно је поднет захтев за асфалтирање прилазног пута гробљу код манастира Свете Тројице, али у општини кажу да има важнијих деоница за асфалтирање

Пљевља - Невладино удружење „Гробље код манастира Свете Тројице“ поднело је у марту захтев Секретаријату за стамбено-комуналне послове, саобраћај и воде општине Пљевља за асфалтирање прилазног пута гробљу, у дужини од 65 метара. Недавно су од Секретаријата добили одговор да у Пљевљима тренутно има много важнијих ствари које су обухваћене програмом асфалтирања саобраћајница и ударних рупа од прилаза гробљу.

Опширније...

Српски национални савјет Црне Горе на прослави стогодишњице битке на Церу

  • ПДФ

Поводом обиљежавања стогодишњице Церске битке, која је одржана на Преображење 19. августа, у Текеришу код Лознице, централној прослави присуствовала је делегација Српског националног савјета Црне Горе и Друштва српских домаћина из Подгорице коју је предводио предсједник др Момчило Вуксановић.

Опширније...

На Ивановим Коритима полиција спријечила свештенство да служи преображенску Литургију

  • ПДФ

Саопштење за јавност Црквене Општине Цетињске-Православне Митрополије Црногорско-приморске

Цетињска полиција је рано јутрос, на Ивановим Коритима, спријечила свештенике Митрополије Црногорско-приморске да обаве редовно празнично богослужење у ловћенском храму који је посвећен Преображењу Господњем, празнику који се данас прославља у цијелом православљу.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Чујем да се моји Срби нешто жале ...Поносим се својим српским родом и хрватским завичајем. Чујем да се моји Срби нешто жале. Шта им недостаје? Имају Владику и мене, оно што је врхунско на Земљи: Поезију и Науку.
Никола Тесла, српски научник, у интервјуу са Џоном Смитом
Јадна је Црна Гора ако зависи од Ранка ...Пошто видим да се у јавност шаље порука да све зависи од Ранка, мој лични став је јадна је Црна Гора ако зависи од Ранка (Кривокапића).
Срђан Милић, предсједник Социјалистичке народне партије, на изборној сједници Општинског одбора те партије у Даниловграду