Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

суб20122014

Црна Гора

Безбедњак посвађао црногорски државни врх!

  • ПДФ

Подгорица - Оставка Бора Вучинића на место директора Агенције за националну безбедност усталасала је односе у врху владајуће коалиције и државе. Провобитно је председник државе Филип Вујановић одбио да сазове седницу Савета за одбрану и безбедност, на шта је, на крају, ипак пристао.

Страсти је додатно подгрејала чињеница да се ни после недељу дана не знају разлози такве одлуке човека који је, по мишљењу представника НАТО, успешно спроводио реформу тог сектора.

Опширније...

Арапи чекају до 1. јула, Краљичина плажа не мења власника?

  • ПДФ

Уговор између „Ројал групе“ из Уједињених Арапских Емирата и Владе Црне Горе и општина Будва и Бар, није могао да ступи на снагу, јер пристанак није дао СДП

Будва, Подгорица - Краљичина плажа, код рта Дубовица, на размеђи будванске и барске општине, хит--тема последњих недеља у Црној Гори, неће мењати власника до 1. јула. Уговор између „Ројал групе“ из Уједињених Арапских Емирата о куповини 43 хектара земљишта у залеђу ове плаже, који су потписали Влада Црне Горе и општине Будва и Бар, није могао да ступи на снагу до 21. децембра, како је било предвиђено, јер свој пристанак није дао коалициони партнер ДПС у власти - СДП.

Опширније...

Полагање вијенаца на Споменик партизану-борцу на Горици

  • ПДФ

Саопштење за јавност Удружења бораца ратова од 1990. године

Поводом седамдесет година од ослобођења Подгорице 19. децембра 1944. године, представници Удружења бораца ратова од 1990. године Подгорице, заједно са представницима СОБНОР-а Подгорице и делегацијама бораца НОР-а Херцег Новог, Београда, Бања Луке и Пријепоља, положили су вијенац на Споменик партизану - борцу на Горици.

Опширније...

Скочиђевојка продата за 7,2 милиона еура

  • ПДФ

У Привредном суду јуче је четврти пут продата некадашња војна база Скочиђевојка надомак Режевића за 7,2 милиона еура.

Продају аустралијској компанији одобрила је суткиња Наташа Секулић, која води поступак у процесу Хипо Алпе Адриа банке против компаније Монте Мена инвестментс, пише данашња Побједа.

Опширније...

Влада преузима дуг РТЦГ за порез и доприносе

  • ПДФ
Дуг износи око 2,4 милиона еура

Влада ће преузети обавезе Радио Телевизије Црне Горе по основу пореза и доприноса у укупном износу до 2,4 милиона еура.

Предвиђено је да уговор о преузимању дуга потпишу министар финансија, Радоје Жугић и генерални директор РТЦГ, Раде Војводић.

Опширније...

ЦИА имала приступ подацима АНБ-а?

  • ПДФ
Вучинић недавно поднио оставку
на функцију директора АНБ-а

Боро Вучинић, који је недавно поднио оставку на функцију директора Агенције за националну безбједност (АНБ), имао је јаку подршку Сједињених америцких држава (САД) и због његовог одласка негодовали су поједини званичници САД у Црној Гори, сазнају Дневне новине из више поузданих извора.

Службовање Вучинића, према тврдњама више добро упућених извора из врха власти, окарактерисао је близак однос са америчком ЦИА. ЦИА је имала увид у све базе повјерљивих података АНБ-а.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Србија је недељива Србија је слободна, једна, једина и недељива, стабилност Србије нећете срушити ма колико се трудили.
Александар Вучић, предсједник Владе Србије