Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пет30012015

Црна Гора

УБР-90: Хрватски парламентарци траже надокнаде за убице црногорских резервиста

  • ПДФ

Саопштење Удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе

Амандман хрватских посланика на нацрт резолуције о Црној Гори у Европском парламенту, који се односи на имплементацију судских пресуда у виду правичне накнаде жртвама ратних злочина почињених 90-их година на територији Црне Горе, Удружење бораца ратова од 1990. године Црне Горе оцјењује неутемељеним и злонамјерним атаком на Црну Гору иза кога стоји званична Хрватска.

Опширније...

Интерпол ће провјеравати госте хотела

  • ПДФ
Дејан Ђуровић, руководилац Националног централног бироа Интерпола

Неколико црногорских хотела повезано је са Интерполовом базом података, у којој се врше провјере свих гостију тих туристичких здања, како би се утврдило да ли неко од њих користи лажна или украдена лична документа.

Руководилац Националног централног бироа Интерпола, Дејан Ђуровић казао је да ће Интерпол ускоро имати сличну конекцију и са националном авио-компанијом, али са банкарским сектором.

Опширније...

У Црној Гори минималац прима 16.000 грађана

  • ПДФ

Минималну зараду у Црној Гори, која је према посљедњим подацима износила нешто испод 200 еура, примало је скоро 16.000 грађана наше земље.

Уколико се у обзир узме чињеница да у нашој земљи има, у просјеку, 170.000 запослених грађана, произилази да готово сваки 11. Црногорац мјесечно приходује минималну зараду, односно испод 200 еура, пошу Дневне новине.

Опширније...

Бијело Поље: Опет узбуна у породилишту

  • ПДФ

У Подгорички КЦ из бјелопољске болнице пребачена још једна беба. Директорка Бисерка Булатовић каже да је беба упућена ради из превентивних разлога и да нема температуру, али са повишеним ЦРП

Бијело ПОЉЕ - Ново узнемирење у граду на Лиму. После недавне трагедије пет бјелопољских беба, од којих је једна умрла због смртоносне бактерије којих је било препуно породилиште, јуче је у Клинички центар Црне Горе пребачена још једна беба.

Опширније...

Грип однео прву жртву у Црној Гори

  • ПДФ

Пацијенткиња стара 42 године преминула је пре три дана од компликација грипа тип Б у подгоричком Клиничком центру, саопштио је Институт за јавно здравље Црне Горе

Подгорица - Институт за јавно здравље Црне Горе саопштио је да је пацијенткиња стара 42 године преминула пре три дана од компликација грипа типа Б у Клиничком центру, што је први регистровани смртни случај грипа ове сезоне.

Опширније...

Вучуревић: Суторина је црногорска

  • ПДФ
Вучуревић: На Суторину је стављена тачка

Суторина је то дио територије Херцег Нови, саопштио је градоначелник Требиња Славко Вучуревић и додао да је за њега као градоначелника то питање готова ствар на коју је стављена тачка.

"Што се тиче Града Требиња, ми немамо никаквих ни законских ингеренција да покрећемо то питање. Али, државни органи Босне и Херцеговине и Црне Горе ако нађу за сходно да могу да се договоре и да ријеше тај проблем, онда ми немамо ништа против. Међутим, ми смо дошли у ситуацију, практично, да када су двије међудржавне делегације и комисије утврдиле границу, дошло је до потписа и верификације, а онда се неко сјетио да би то питање требало отворити", саопштио је Вучуревић у интервјуу за агенцију Анадолија.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Србија је недељива Србија је слободна, једна, једина и недељива, стабилност Србије нећете срушити ма колико се трудили.
Александар Вучић, предсједник Владе Србије