Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пет31102014

Црна Гора

Прајд са улице иде у уџбенике?

  • ПДФ
Са прошлогодишње параде поноса у Подгорици

Коалиција за равноправност „Корак“ захтева да се хомосексуалност уврсти у црногорске наставне планове. Вукадиновић: Децу треба на озбиљан начин упознати са различитостима које су наша реалност

Подгорица - У сусрет другом подгоричком прајду, 2. новембра, коалиција за равноправност „Корак“ затражила је да се научне чињенице о хомосексуалности уврсте у наставне планове и садржаје црногорских уџбеника. Они су позвали људе од струке да престану са игнорисањем тема које се тичу људских права ЛГБТ особа.

Опширније...

Масакр војника ЈНА 1. октобра 1991. године

  • ПДФ
Јеврем Брковић на задатку код Фрање Туђмана

Истином на лажи др Љубомира Секулића, потпредсједника СУБНОР-а Црне Горе о ратним дешавањима на дубровачко-херцеговачком ратишту 1991/1992. године и омаловажавање погинулих војника Југословенске Народне Армије.

Опширније...

Скупштински одбор данас о легализацији марихуане

  • ПДФ

"Доказано је да марихуана односно канабис има позитивно дјеловање код смиривања болова у медицини и да је веома благотворна у ублажавању симптома низа тешких болести, нарочито код обољелих од епилепсије, канцера, мултипле склерозе, АИДС-а, до нус појава хемотерапије", каже се у предлогу Поповића.

Чланови Законодавног одбора разматраће данас о измјенама Пословника Скупштине и Закона о злоупотреби дрога које је предложио посланик Андрија Поповић. Либерална партија предложила је да се законски легализује употреба марихуане у медицинске сврхе.

Опширније...

„Светац“ остаје држави

  • ПДФ

Највећи црногорски хотелијер у државном власништву биће подељен у две компаније. Најпознатији град-хотел издат на 30 година. „Могрен“ иде у приватизацију

Свети Стефан - Будвански хотелијер, највећи и по резултатима рада најбољи у Црној Гори, пословаће убудуће на другачији начин. Према најавама из црногорске владе, Хотелска група „Будванска ривијера“ ће бити подељена у две компаније.

Опширније...

Траже одмрзавање пензија

  • ПДФ
Заједничка конференција за медије

Партија Удружених пензионера и инвалида Црне Горе, у сарадњи са представницима пензионера КАП, Радоја Дакића, Удружењем војних пензионера, уз подршку једног броја НВО и званично су одлучили да предложе Закон о одмрзавању пензија.

Како је саопштио предсједник ПУПСИ Војо Вулетић на конференцији за новинаре, приједлог овог закона је урадила његова партија, а предлог ће у парламенту, како је одлучено покренути посланик Демократског фронта Јанко Вучинић.

Опширније...

„Не сиромаштву - побуни се“

  • ПДФ
Перформанс на Тргу Републике у Подгорици

У склопу пројекта „Памтиш, питаш, узнемираваш", а поводом 17. октобра, Дана против сиромаштва невладина организација "Анима" организовала је на Тргу Републике у Подгорици преформанс под назовом "Не сиромаштву - побуни се".

У акцији су учествовале жене из Бијелог Поља, Никшића, Котора, Херцег Новога, Подгорице, Цетиња, Бара, сараднице АНИМЕ И ЖНВО Црне Горе.

Опширније...

Мојковац: Експлозија у фабрици оружја Тара

  • ПДФ

Шест радника повријеђено је данас у експлозији која се догодила у фабрици оружја "Тара" у Мојковцу, преноси "Побједа" и прецизира да нико од повређених није животно угрожен.

Одмах после експлозије, поред Хитне помоћи која је збринула повређење, у фарбику је стигла и ватрогасна екипа мојковачке службе заштите, али није било потребе за њиховом интрвенцијом пошто су радници сами угасили пожар.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Нобел за ратове Реторика женских права све више се користи да би се оправдали амерички војни походи.
Зоран Ћирјаковић, „Политика“