Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пон03082015

Црна Гора

Кинезима повластице

  • ПДФ
Према уговору цена 43, 5 километара је 809, 6 милиона евра, а на крају ће бити више од милијарду

Усвајање Измена закона о акцизама одложено док се не добије мишљење Европске комисије. МАНС тражи формирање одбора за контролу изградње ауто-пута Бар – Бољаре

Чекајући став Европске комисије о изменама Закона о акцизама, Влада је недавно одложила његово усвајање. У међувремену је смањена акциза на гориво кинеској компанији ЦРБЦ, која гради ауто-пут од Смоковца до Матешева, као и подизвођачима из Црне Горе и иностранства, захваљујући одлуци државног парламента донетој крајем прошле године.

Опширније...

„Развод“ чека изборе

  • ПДФ

Сукоб две деценијама блиске партије, ДПС и СДП, настављен је и на последњој седници парламента. Симовић: Сви су видели да се СДП удружио са опозицијом

Подгорица - Многи су били изненађени када су три посланика владајуће коалиционе Социјалдемократске партије на скупштинском заседању у петак подржала предлог црногорске Владе о анексу уговора за закуп Светог Стефена, што је омогућило да овај документ добије "зелено светло" иако је став СДП на челу са председником ове партије Ранком Кривокапићем био да је он штетан за државне интересе и да га не треба усвојити.

Опширније...

Црна Гора: Пожари на више локација

  • ПДФ

На подручју Подгорице активни су пожари на више локација, а у гашењу ватре помаже и Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

"Тренутно су активни пожари у Рогамима, селу Ђурковићи и горњим Рогамима, у предјелу око цркве. Имамо активан пожар у Фундини, селу Ледине, као и у Команима, брдо Ћафа", рекао је командир Службе заштите главног града Андрија Чађеновић.

Опширније...

И Милочер на продају?

  • ПДФ

Праву буру у парламенту Црне Горе подигао је предлог анекса уговора за закуп Светог Стефана и Мамуле. Предвиђена доградња пет старих вила које би грчки закупац могао да продаје

Опозиционе партије и мања чланица црногорске владајуће коалиције поручили су да неће гласати за анексе уговора за закуп Светог Стефана, Краљичине плаже и Милочера, као ни за закуп острва Мамула по цени од 48.000 евра годишње, и позвали министра одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића да повуче те уговоре на дораду.

Опширније...

Бијело Поље: У Немачкој нема ни виза, ни азила

  • ПДФ
Немци не разумеју зашто Црногорци траже азил у њиховој земљи

Немачка амбасадорка Гудрун Елизабет Штајнакер у посети северу Црне Горе о исељавању Бошњака: Сви "азиланти" биће из Немачке враћени у Црну Гору

Немачка не може сама уводити визни режим, јер смо у шенгенском систему. То морају све земље Шенгена да ураде заједно.

Опширније...

Бијело Поље: Петиција да Вучић буде почасни грађанин

  • ПДФ

У Бијелом Пољу у току је потписивање петиције за подршку иницијативи да премијер Србије Александар Вучић буде проглашен за почасног грађанина ове црногорске општине.

Марија Минић, представник Грађанске иницијативе, покретача петиције, каже да су грађани Бијелог Поља дошли на ову идеју јер цијене политику коју Вучић води на спољном и унутрашњем плану.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Новопечени другови у „бесудној земљи“ Сада је дошло вријеме да су Митрополија црногорско-приморска и остале православне епархије у Црној Гори за садашњу власт законски непостојеће! Тако тврде ти новопечени другови који поново Црну Гору претварају у ”бесудну земљу”.
Господин Амфилохије Радовић, Митрополит црногорско-приморски