Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пон24112014

Црна Гора

Милић изабран за предсједника СНП-а

  • ПДФ

Срђан Милић је нови-стари предсједник СНП-а, сазнаје Телевизија Црне Горе. Он је у трци за првог човјека странке побиједио два противкандидата Александра Дамјановића и Алексу Бечића.

Од 526 делегата СНП-а, гласало је њих 494. Срђан Милић је освојио 273 гласа, 141 делегат је гласао за Алексу Бечића, док је најмању подршку добио Александар Дамјановић с освојених 80 гласова.

Опширније...

Свечане академије - Подгорица 26 новембра и Пљевља 27. новембра

  • ПДФ

Свечана академија поводом 100 година од почетка Првог свјетског рата и 96 година од Велике народне скупштине Српског Народа у Црној Гори у организацији Српског националног савјета Црне Горе и Друштва српских домаћина Црне Горе биће одржана у Крипти Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, у сриједу, 26. новембра 2014. године у 19 часова.

Опширније...

Златни орден за девет синова

  • ПДФ

Митрополит СПЦ Амфилохије одликовао је Златним ликом Светог Петра II Ловћенског тајновидца супружнике Веселина и Светлану Вукотиће, који имају девет синова. Уз одликовање, митрополит Амфилохије им је уручио и 900 еура, саопштено је из МЦП.

Архијерејском литургијом, празничном литијом и благосиљањем славског колача у манастиру Ждребаоник код Даниловграда данас је прослављен Аранђеловдан, храмовска слава.

Опширније...

Европа је грађанско друштво самоуништења

  • ПДФ

Интервју: Мирољуб Јевтић

Срби, Црногорци, Хрвати и Бошњаци су етнички један народ и говоре истим језиком. То нема везе са политичким нацијама Хрвата, Црногораца и Муслимана које су се оформиле у последњим годинама

Опширније...

Принцип пита Ђукановића: Јесу ли црногорски јунаци терористи?

  • ПДФ
Баћко Милачић - Гаврило Миле Принцип

Подгорица – На свечаној академији која је одржана у Подгорици поводом 100 година од почетка Првог свјетског рата, премијер Мило Ђукановић је рекао да Црна Гора није подржала терористички акт који је био повод за Први свјетски рат и да за Црну Гору и њен народ није било веће трагедије од тог рата након којег је српска војска 1918. године окупирала Црну Гору.

Опширније...

Ђукановићева ревизија историје

  • ПДФ

Реакције на став премијера Црне Горе о сарајевском атентату и његовим последицима. Алексић: То је аустроугарски поглед на Сарајевски атентат, то није поглед српског народа Црне Горе и Србије тога времена

Подгорица - Црногорски премијер Мило Ђукановић шокирао је јавност на свечаној академији поводом стогодишњице Првог светског рата тврдњом да је Сарајевски атентат био терористички чин, а Гаврило Принцип терориста!

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Србија је недељива Србија је слободна, једна, једина и недељива, стабилност Србије нећете срушити ма колико се трудили.
Александар Вучић, предсједник Владе Србије