Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

чет26022015

Црна Гора

„Етихад“ жели да "Монтенегро ерлајнс" пресели у Београд

  • ПДФ

Представници авио-компаније "Етихад ервејс" из Абу Дабија недавно су се састали са челницима Владе Црне Горе са којима су разговарали о могућој куповини "Монтенегро ерлајнса", јављају црногорски медији.

На састанку је усмено представљен један од планова "Етихада" којим би седиште "Монтенегро ерлајнса" било пресељено из Подгорице у Београд, док би број радника био драстично смањен са 450 на 120 запослених, пишу Дневне новине.

Опширније...

Марковић: Равнотежа страха држи на окупу ДПС и СДП

  • ПДФ

Након пропалих преговора опозиције са Социјалдемократском партијом о формирању владе народног јединства, грађани у изјавама електронским медијима и по друштвеним мрежама сада питају – шта сада?

Одговор на то питање потражили смо од редовног професора Правног факултета Универзитета „Медитеран“ доктор Сава Марковић који нам је рекао да „само слијепци и поједини лидери опозиције нијесу видјели да ће преговори са СДП-ом о формирању владе националног јединства пропасти.“

Опширније...

Петњица: На грбу општине цијела џамија, не само минарет

  • ПДФ

Предсједник општине Петњица Самир Аговић, коментаришући изјаву предсједника Општинског одбора Бошњачке странке Аднана Мухо вића даје договорено да ће на петњичком грбу бити минарет, каже за Дневне новине да је та изјава непримјерена с обзиром да је процедура још у току.

"Не знам како могу да дају изјаве, а процес је у току. Комисија је формирана и то сви знају. Сачекајте да се то заврши, па да видимо какво ће бити рјешење. Аутор је прихватио сугестије са јавних расправа у складу са процедуром и условима конкурса и то покушава да уклопи. Првобитно рјешење је било да тврђава доминира, а онда је било сугестије од Бошњачке странке да то буде минарет, па је било, зашто минарет кад минарет не значи ништа. Онда се нашло неко рјешење да је боље џамија да се прикаже у историјском и културолошком смислу него само минарет, који симболизује вјеру", наглашава Аговић.

Опширније...

Василев: Прогон Руса из Црне Горе

  • ПДФ
Олег Василев

Подгорица - Одмах надомак Москве, новинар и члан Руске уније сниматеља Олег Василев пре четири године продао је стан и у залеђу сутоморске плаже купио омању кућицу верујући да ће му у братској Црној Гори бити као код своје браће.

Веровао је, али не задуго. Бројне административне смицалице, уцене, тражење мита у виду чашћавања, енормне цене за Русе приликом продаје имовине за разлику од купаца из других земаља и све чешће поруке: “Можете купити некретнину, али идите и живите у вашој земљи” скоро да су приморале Василева да дође и да нам се исповеди, исприча зашто је Русима све теже да живе, раде и баве се бизнисом у Црној Гори.

Опширније...

ЦГ: Пролеће доноси политичке промене?

  • ПДФ
На претходним митинзима потрошено је много енергије, очекивања нису остварена

Да ли оснивање нових странака може угрозити владајућу коалцију у Црној Гори? Јанко Вучинић оснива радничку партију у оквиру Демократског фронта. Алекса Бечић највише рачуна на младе

“Црногорско пролеће” ће се сигурно десити, али не револуционарном сменом режима који траје четврт века, већ новим странкама које најављују Алекса Бечић, доскорашњи члан СНП и Јанко Вучинић, дугогодишња синдикална икона, данас самостални члан Демократског фронта.

Опширније...

Црна Гора дала у закуп Мамулу на 49 година

  • ПДФ

Црногорско острво Ластавица са тврђавом Мамула, на улазу у бококоторски залив, дато је у закуп на 49 година египатско-швајцарској компанији Ораском (Орасцом).

Уговор су данас потписали црногорски министар туризма и одрживог развоја, Бранимир Гвозденовић, и председник Ораскома, Самих Савирис, преносе Вијести.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Новопечени другови у „бесудној земљи“ Сада је дошло вријеме да су Митрополија црногорско-приморска и остале православне епархије у Црној Гори за садашњу власт законски непостојеће! Тако тврде ти новопечени другови који поново Црну Гору претварају у ”бесудну земљу”.
Господин Амфилохије Радовић, Митрополит црногорско-приморски