Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пет24102014

Црна Гора

Траже одмрзавање пензија

  • ПДФ
Заједничка конференција за медије

Партија Удружених пензионера и инвалида Црне Горе, у сарадњи са представницима пензионера КАП, Радоја Дакића, Удружењем војних пензионера, уз подршку једног броја НВО и званично су одлучили да предложе Закон о одмрзавању пензија.

Како је саопштио предсједник ПУПСИ Војо Вулетић на конференцији за новинаре, приједлог овог закона је урадила његова партија, а предлог ће у парламенту, како је одлучено покренути посланик Демократског фронта Јанко Вучинић.

Опширније...

„Не сиромаштву - побуни се“

  • ПДФ
Перформанс на Тргу Републике у Подгорици

У склопу пројекта „Памтиш, питаш, узнемираваш", а поводом 17. октобра, Дана против сиромаштва невладина организација "Анима" организовала је на Тргу Републике у Подгорици преформанс под назовом "Не сиромаштву - побуни се".

У акцији су учествовале жене из Бијелог Поља, Никшића, Котора, Херцег Новога, Подгорице, Цетиња, Бара, сараднице АНИМЕ И ЖНВО Црне Горе.

Опширније...

Мојковац: Експлозија у фабрици оружја Тара

  • ПДФ

Шест радника повријеђено је данас у експлозији која се догодила у фабрици оружја "Тара" у Мојковцу, преноси "Побједа" и прецизира да нико од повређених није животно угрожен.

Одмах после експлозије, поред Хитне помоћи која је збринула повређење, у фарбику је стигла и ватрогасна екипа мојковачке службе заштите, али није било потребе за њиховом интрвенцијом пошто су радници сами угасили пожар.

Опширније...

За ноћ украдено 111 саобраћајних знакова

  • ПДФ

Патроле прегледача “Црнагорапута” биле су шокиране првог дана ове радне седмице када су дуж црногорских магистрала пребројали да су лопови за ноћ успјели да откину и украду више од 100 знакова и саобраћајних табли.

Похара знакова и табли догодила се у ноћи између недјеље и понедјељка, али полиција још није успјела да открије ко је извео ту акцију, пишу "Вијести".

Опширније...

Спрема се "контрапарада"

  • ПДФ

Графити садржине "Сви на улице 2.11." који су усмјерени против Параде поноса заказане за 2. новембар, осванули су јуче на више локација у Подгорици.

Иако се спекулисало да иза графита стоји навијачка група "Варвари", њихови представници то нијесу потврдили, али наводе да и они, као и сви грађани који су против хомосексуализма, подржавју овакве графите. Митрополија црногорско-приморска најавила је да ће сјутра организовати Петковданску литију за људски образ, светињу брака и рађање дјеце, пише Дан.

Опширније...

Однос Црне Горе са државама у окружењу: Дипломатија губи корак

  • ПДФ
Граница Црне горе и Косова на Чакору

Црногораца нема у уставу Косова. Чији су Кула, Чакор и Превлака. Далеко је Београд...

Подгорица - Црна Гора нема отворених питања ни са једном државом, што је од пресудног значаја за стабилност региона, оценио је пре два дана Суад Нумановић, министар за људска и мањинска права, током разговора са Срђаном Сентићем, новименованим дипломатом у амбасади Косова у Подгорици. Очигледно да су у овом случају крупни проблеми стављени по страни, док је предност дата заступљености припадника мањинских народа у државним органима и локалним самоуправама у Црној Гори, у овом случају албанског и ромског.

Опширније...

У Црној Гори живи 10.000 ЛГБТ особа, запослено само 7.000

  • ПДФ

Скоро половина високообразованих припадника ЛГБТ популације, тачније њих 43 одсто, претрпело је неку врсту дискриминације на радном месту

Подгорица - Међу активним становништвом Црне Горе постоји 10.000 ЛГБТ особа, док међу запосленима има око 7.000 ЛГБТ особа, закључак је ЛГБТ Форума „Прогрес“. Скоро половина високообразованих припадника ЛГБТ популације, тачније њих 43 одсто, претрпело је неку врсту дискриминације на радном месту, показало је истраживање које је представио „Прогрес“.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Нобел за ратове Реторика женских права све више се користи да би се оправдали амерички војни походи.
Зоран Ћирјаковић, „Политика“