Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

чет08102015

Црна Гора

Велибор Џомић више није претња по безбедност Црне Горе по оцени АНБ

  • ПДФ

Након пола године Агенција за националну безбедност (АНБ) одобрила је повратак подгоричком пароху Велибору Џомићу у Црну Гору, који је решењем Министарства унутрашњих послова почетком фебруара протеран из те државе

Подгоричке Дневне новине пишу да је такво мишљење црногорске тајне службе јуче стигло у МУП и у њему више нема елемената који су, како се наводи, раније Џомића предствљали као опасност по националну безбедност.

Опширније...

Наговјештај елемената државног удара

  • ПДФ
'Вујановић треба да поштује Устав и покрене јавну иницијативу за превазилажење дубоке институционалне кризе'

Кампања врха власти против Скупштине наговјештава потенцијалне елементе државног удара, тврде у Демосу.

„Након што је већина изабраних народних посланика у Скупштини одбила да покрива сумњиве и за државу штетне уговоре владе и интересних лобија којима се распродају и девастирању најатрактивније локације на црногорском приморју, покренута је нова пропагандна офанзива врха власти“, наводи се у саопштењу Демоса.

Опширније...

„Ластин“ аутобус с туристима из Србије изгорео код Колашина, нема повређених

  • ПДФ

„Ластин“ аутобус на линији Будва - Београд у потпуности је синоћ изгорео код Колашина. Нико од путника, на срећу, није страдао, али су неки од њих остали без птрљага и докумената које је пламен прогутао

Колашин – Аутобус београдског аутопревозног предузећа "Ласта”, на релацији Будва-Београд, потпуно је изгорео у уторак око 21.30 на магистралном путу Подгорица Колашин у месту Миоска.

Опширније...

Филип Вујановић: У Црној Гори не функционише “систем власти”

  • ПДФ

Црногорски председник Филип Вујановић оценио је данас да не функционише “систем власти” у Црној Гори, што је илустровао недавним одбијањем скупштине да смањи и изда у закуп атрактивне локације на приморју.

- Црна Гора је показала неодговорност и послала лошу поруку инвеститорима неусвајањем у Скупштини Владиних предлога о инвестицијама за Мамулу и Краљичину плажу - казао је Вујановић новинарима у Плузинама где је присуствовао церемонији поводом дана општине.

Опширније...

„Свецу“ да, „Краљичиној“ не

  • ПДФ
Мештанима и туристима ограничен приступ Светом Стефану

Анекси уговора о закупу најелитнијих хотела на јужној обали Јадрана прошли половично у парламенту. Продужен закуп за Свети Стефан, није дозвољена градња нових апартмана у милочерском парку

У чувеном милочерском парку, који је одолевао градитељима током деценија комунизма, али и последњих четврт века, бар засад неће улазити багери и друге тешке машине. Анекс уговора са закупцем хотела "Краљичина плажа", који је под кључем већ девето лето, грчком компанијом "Адријатик пропертис", који је понудила црногорска влада није прихватила крајем минуле недеље Скупштина Црне Горе. Пројекат који подразумева велике радове у јединственом парку није добио потребну већину.

Опширније...

Кинезима повластице

  • ПДФ
Према уговору цена 43, 5 километара је 809, 6 милиона евра, а на крају ће бити више од милијарду

Усвајање Измена закона о акцизама одложено док се не добије мишљење Европске комисије. МАНС тражи формирање одбора за контролу изградње ауто-пута Бар – Бољаре

Чекајући став Европске комисије о изменама Закона о акцизама, Влада је недавно одложила његово усвајање. У међувремену је смањена акциза на гориво кинеској компанији ЦРБЦ, која гради ауто-пут од Смоковца до Матешева, као и подизвођачима из Црне Горе и иностранства, захваљујући одлуци државног парламента донетој крајем прошле године.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Новопечени другови у „бесудној земљи“ Сада је дошло вријеме да су Митрополија црногорско-приморска и остале православне епархије у Црној Гори за садашњу власт законски непостојеће! Тако тврде ти новопечени другови који поново Црну Гору претварају у ”бесудну земљу”.
Господин Амфилохије Радовић, Митрополит црногорско-приморски