Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пон04052015

Црна Гора

Митрополит Амфилохије: Полако почињу да припајају дјелове Црне Горе Албанији

  • ПДФ

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Афилохије казао је данас у манастиру Савина код Херцег Новог да је недавно проглашење ратног злочинца Хашима Тачија и албанског премијера Едија Раме за почасне грађане Улциња почетак припајања дјелова Црне Горе тзв. Великој Албанији.

Опширније...

Више свађа међу собом, него с ДПС-ом

  • ПДФ
"Постоје само успјешне или неуспјешне партије"

Црногорска политичка сцена „врви" од партија које у свом називу имају префикс демократска. Партије користе тај префикс јер желе да убиједе бираче да су стварно такве, али демократске партије заправо не постоје у политичкој пракси, оцијенио је за Побједу политички аналитичар Владимир Гоати. Политичке странке, према његовим ријечима, углавном желе моћ и власт.

Странка жели да убиједи чланство даје она демократска, али демократска партија не постоји.

Опширније...

Рањено Мурино

  • ПДФ

Пише: Будимир ДУБАК

Кобног 30. априла 1999. године, у мирном градићу Мурину чуо се само шум Лима, помијешан с људским говором, прије него се огласио застрашујући урлик с неба.

НАТО – Неман је стала да бљује разорне бомбе на домове, улице, школу, библиотеку, продавницу хљеба и соли, воћњаке и њиве, на мост, Лим и рибе у њему, на птице муринског неба.

Опширније...

Вујановић: Наћи одговорне за "цурење" информација

  • ПДФ

Подгорица - Председник Црне Горе Филип Вујановић убеђен је да објављивање поверљивих података не може да угрози пут Црне Горе у НАТО, али наглашава да је објављивање дипломатских депеша озбиљан пропуст државне администрације за који се мора утврдити одговорност.

"Објављивање дипломатских депеша је озбиљан пропуст за који се мора утврдити одговорност, али и изменити укупан третман чувања ових докумената, како би се обезбедила максимална заштита. Са овим проблемом су се суочавале најмоћније дипломатске службе, чија искуства треба искористити како би се искључио ризик понављања оваквог пропуста. Без обзира на то што дипломатске депеше нису откриле ништа ново, овом пропусту треба дати максималан знацај и обезбедити пуну заштиту", истакао је Вујановић у интервјуу за подгоричку "Побједу".

Опширније...

Умало туча Будвана са ученицима из Тиране због албанске заставе

  • ПДФ

Будванска полиција спречила је могуће сукобе неколико Будвана са средњошколцима из Тиране, који су најпре раширили албанску заставу на Ричардовој глави, а затим њоме махали са зидина Старог града.

Да ствари не би измакле контроли, полицајци су ученицима привремено одузели заставу и испратили их назад до аутобуса којим су стигли на екскурзију, преносе црногорске „Вијести“.

Опширније...

Међународни је празник рада

  • ПДФ
Чикаго 1886.

Широм света обележава се Међународни празник рада у знак сећања на око 40.000 радника Чикага који су 1886. године ступили у штрајк захтевајући боље услове рада.

Међународни празник рада, 1.мај је установљен у знак сјећања на тај дан 1886, када је више десетина хиљада радника у Чикагу изашло на улице захтијевајући боље услове рада и осмочасовно радно вријеме.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Новопечени другови у „бесудној земљи“ Сада је дошло вријеме да су Митрополија црногорско-приморска и остале православне епархије у Црној Гори за садашњу власт законски непостојеће! Тако тврде ти новопечени другови који поново Црну Гору претварају у ”бесудну земљу”.
Господин Амфилохије Радовић, Митрополит црногорско-приморски