Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пет22052015

Црна Гора

Стране компаније одлазе?

  • ПДФ

Многе стране компаније могле би да прекину пословање у Црној Гори, уколико се не омогући страним држављанима, који су у менаџменту, да продуже радне дозволе.

На то су упозорили из Монтенегро бизнис алијансе.

Закон о странцима, који је ступио на снагу 1. априла, чију је примјену влада Црне Горе одложила до јесени, предвиђа да ниједан страни држављанин не можре да добије посао у Црној Гори, уколико на евиденцији Завода за запошљавање Црне Горе има домаће радне снаге која задовољава тражене услове.

Опширније...

Чему вакат томе и вријеме

  • ПДФ

Саопштење за јавност Покрета за Пљевља

Коначно се десило оно што се морало догодити, исправљена је историјска неправда, рехабилитован је ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић. Његова „ кривица“ јe што је био: први герилац поробљене Европе, што није погазио заклетву Краљу и Отаџбини, што му је глава била уцијењена, кад и Брозова, на 100 000 рајсмарака у злату, што се није мирио са страшном Хитлеровом наредбом о стријељању стотину Срба за једног убијеног Њемца, и на крају што је зарад братства и јединства требало изједначити Михаиловића са Павелићем, а легалну југословенску војску у отаџбини са усташама. Десило се оно што је још деведесетих година најавио први Брозов министар иностраних послова Владимир Велебит, иначе Хрват и предратни адвокат, који је гостујући у једној емисији сарајевске телевизије, на директно питање водитеља, да ли је Дража Михаиловић био издајник и сарадник окупатора, одговорио да није. Разумије се да није био луд да то каже за Брозова живота.

Опширније...

Професор отказ добио због мантије

  • ПДФ
Проф. Борис Брајовић

Протојереј ставрофор проф. др Борис Б. Брајовић за "Новости" о прогону са Универзитета Црне Горе. Све је медијски пропраћено оптужбама фантомских НВО да је на делу клерикализација

Прогоне ме због мантије!

Овом поруком протојереј ставрофор професор др Борис Б. Брајовић одговара на питање "Новости" због чега се нашао на списку за отпуштање Сената државног универзитета, да ли због двоструког ангажмана или нечег другог:

Опширније...

Ђукановић одбио Кривокапићев позив на помирење

  • ПДФ

Подгорица - Председник црногорског парламента и Социјалдемокртатске партије (СДП) Ранко Кривокапић у последње време је два пута тражио састанак са премијером Милом Ђукановићем, али је лидер владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) оба пута одбио тај предлог, сазнају "Дневне новине".

Како наводи подгорички дневник, посредник између Кривокапића и Ђукановића био је члан Председништва СДП-а Рамо Бралић, који је "упорно тражио да се види са председником веће чланице владајуће коалиције".

Опширније...

Претио Милу Ђукановићу смрћу, добио кривичну пријаву

  • ПДФ

Подгорица - Подгоричка полиција поднела је кривичну пријаву против суграђанина Луке Вукојевића због сумње да је коментаром који је објавио на порталу "Вијести" угрозио безбедност премијера Мила Ђукановића, коме је у спорном тексту претио да ће га убити како би спасио нацију, преносе црногорски медији.

Вукојевић је коментар у којем је навео да ће убити премијера објавио уз текст "Порука буржујима: Опљачкали сте нас, али нас нећете тлачити".

Опширније...

Мило Ђукановић: Поново ћу бити изабран за председника ДПС

  • ПДФ

Председник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић најавио је да ће на следећем конгресу те странке, у јуну, бити поново изабран на ту функцију.

Ђукановић је Телевизији Црне Горе казао да "нема ништа скривено" у томе што је у предлогу измена и допуна Статута предложена функција "почасног председника" ДПС.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Новопечени другови у „бесудној земљи“ Сада је дошло вријеме да су Митрополија црногорско-приморска и остале православне епархије у Црној Гори за садашњу власт законски непостојеће! Тако тврде ти новопечени другови који поново Црну Гору претварају у ”бесудну земљу”.
Господин Амфилохије Радовић, Митрополит црногорско-приморски