Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

пон20102014

Црна Гора

Креатори буџета креирали судбину савјета

  • ПДФ

Шест националних савјета упутило је писмо министру финансија Радоју Жугићу изражавајући, не само чуђење, већ и револт, што у припремама буџета за 2015. годину ни на који начин нијесу контактирани, а тиме ни консултовани, бошњачки, хрватски, српски, муслимански, албански и ромски савјет.

У наставку објављујемо интегрални текст предсједника шест националних савјета упућеног министру Жугићу.

Опширније...

На Косору у Кучима 19. октобра освештана обновљена црква Светог Јована Крститеља и сахрањени земни остаци војводе Радоње Петровића

  • ПДФ

У селу Косор у Кучима јуче је освештана обновљена црква Светог Јована Крститеља и сахрањени земни остаци кучког војводе Радоње Петровића, које су његови потомци пренијели из Лесковца у родни крај.

Светом службом началствовао је Архиепископ цетињски Митрополт црногорско-приморски Господин Амфилохије са свештенством Митрополије, уз молитвено учешће војводиног потомства, многобројних припадника племена Кучи и гостију из других крајева Црне Горе.

Опширније...

Чија ће бити Превлака

  • ПДФ
О судбини рта Оштро најпре ће се разговарати у црногорском парламенту

Пред посланицима скупштине Црне Горе ускоро платформа о судбини полуострва. Разграничење са Хрватском биће решено договором или међународном арбитражом

Подгорица - Чија је Превлака, црногорска или хрватска? Нико у Црној Гори, бар не званично, не даје одговор на ово питање под којим се тресу државни и национални интереси. Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, најавио је ових дана састанак са шефом дипломатије Игором Лукшићем и лидером Демократског фронта Миодрагом Лекићем, како би са њима дефинисао и јединствену државну платформу, да рт Оштро са остатком остане остане под лупом Подгорице.

Опширније...

Свака трећа страна фирма у Црној Гори у власништву Руса

  • ПДФ

Подгорица - Од укупног броја пословних субјеката у Црној Гори прошле године је у страном власништву било девет одсто, а највише у поседу руских држављана, показују подаци Завода за статистику, Монстат.

Значајан број пословних субјеката чији оснивачи нису држављани Црне Горе налази се у Будви, 22,3 одсто, у Бару 17,6 одсто и у Херцег Новом 8,6 одсто.

Опширније...

Чудо из Хиландара

  • ПДФ
Лоза Светог Симеона Мироточивог

Код Саборног храма у Подгорици никла накалемљена лоза Светог Симеона Мироточивог

Подгорица - Разгоропадила се и лепо одомаћила лоза Светог Симеона Мироточивог на јужној страни Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, коју је пре три године из Хиландара донео митрополит Амфилохије. Њено парче „убрао“ је на Светој Гори, уз благослов за калем лозе.

Опширније...

Други дан научног скупа „Српски језик и ћирилица основе српског идентитета“

  • ПДФ

У организацији СНС-а и Друштва српских домаћина у Подгорици се одржава дводневни велики научни скуп „српски језик и ћирилица основе српског идентитета“. На скупу учествују академици, лингвисти, професори, књижевници, и други јавни посленици из Црне Горе, Србије и Републике Српске.

Митрополит Црногорско приморски Амфилохије, у уводном излагању оцијенио је да ћирилица није само основ српског, него свесловенског православног идентитета.

Опширније...

Минимална потрошачка корпа у Црној Гори 795 евра

  • ПДФ

Вриједност минималне потрошачке корпе у Црној Гори за септембар ове године износила је 795 евра, и у односу на август забиљежила је раст од 0,5 одсто, објавила је црногорсла служба за статистику, Монстат.

Од укупне вриједности септембарске минималне потрошачке корпе, на храну и безалкохолна пића односи се 247,40 евра, на непрехрамбене производе и услуге 350,70 евра, а на вриједност импутиране ренте 196,90 евра.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Нобел за ратове Реторика женских права све више се користи да би се оправдали амерички војни походи.
Зоран Ћирјаковић, „Политика“