Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

сри01102014

Црна Гора

Вујановић: Зукорлићева надлежност има границу

  • ПДФ

Подгорица/Рожаје - Након што је реис Исламске заједнице у Црној Гори Рифат Фејзић оптужио санџачког муфтију Муамера Зукорлића да преко својих људи покушава да подели ту верску заједницу и унесе раздор међу црногорске Бошњаке-муслимане, отворило се питање шта је суштина и позадина тог сукоба.

Председник Црне Горе Филип Вујановић изјавио је да санџачки муфтија Муамер Зукорлић треба да зна да оно што је његова надлежност има границе и да не треба да прелази на простор Црне Горе, пишу данас подгоричке Вијести.

Опширније...

Рожаје: Ударили на цркву „Ружицу“

  • ПДФ

У црногорском делу Санџака учестали насртаји на цркве. Каменовање цркве Ружица у Рожајама пре пар дана унело је зебњу међу шест одсто православаца у овом крају на северу Црне Горе

Беране - Каменовање цркве Ружица у Рожајама пре пар дана унело је зебњу међу шест одсто православаца у овом крају на северу Црне Горе. Вандали су четири дечака од по 14 година која су на путу ка мејтефу (школи у којој се учи о исламу) засули камењем храм, који са парохијским домом већ двадесет година пролази голготу. На сву срећу није било реакције православаца, које је револта смирио председник општинског одбора СДП у Рожајама Изет Бралић са поруком да је попуштање пред неделима такође злочин.

Опширније...

Бечић и Дамјановић у трци за лидера СНП-а?

  • ПДФ
Хоће ли наслиједити Милића: Бечић

Лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Срђан Милић неће се поново кандидовати за предсједника те странке на 7. конгресу који ће се, највјероватније, одржати 18. новембра.

Извор Побједе из врха СНП-а каже да су се већ искристалисале двије снажне струје. Једну предводе садашњи лидер Срђан Милић и посланица Снежана Јоница који за првог човјека у СНП протежирају високопозиционираног функционера СНП Александра Дамјановића.

Опширније...

Муфтија Зукорлић дели и децу

  • ПДФ

Под Зукорлићевим покровитељством отварају се школе. Љајић: Црногорска влада требало би да помогне Фејзићу

Рожаје - Отварање школе Курана и приватног исламског дечјег вртића у Петњици и Рожајама, под покровитељством муфтије санџачког Муарем Зукорлића, подигло је нове тензије међу муслиманима црногорског севера. У реакцијама се отишло и преко међе у Србију, све до министра у Влади Србије Расима Љајића, који је изразио бојазан да ће „деловање Зукорлића у Рожајама“, довести до поделе међу муслиманима, у џамијама и школама!

Опширније...

Порука Лаврову: ЦГ има јасно спољнополитичко опредељење

  • ПДФ

Подгорица - Црногорско Министарство спољних послова и европских интеграција (МВПЕИ) саопштило је данас да су ставови Русије у односу на НАТО општепознати, али да Црна Гора има јасно спољнополитичко опредељење у складу са националним интересима.

Из МВПЕИ су тако одговорили на новинарско питање поводом изјаве министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова да је експанзија НАТО према бившим југословенским републикама "неодговорна политика и у Москви се доживљава као провокација".

Опширније...

Рожајци неће у муфтијину мапу

  • ПДФ
Муамер Зукорлић са исламистима на овогодишњем отварању јама

Све снажније тенденције да се на север Црне Горе пренесу поделе из Новог Пазара. Фејзић не да утицај Санџака. Кујевић хоће под сарајавски барјак

Беране - Усталасале су се страсти међу муслиманима црногорског севера. Рифат Фејзић, реис Исламске заједнице у Црној Гори, у Рожајама је назвао муфтију Муамера Зукорлића фашистом, а Абдурахман Кујевић, рожајски имам, изопштен је из ИЗ у Црној Гори. Кључни разлог за његово искључење је непризнавање ИЗ Црне Горе, односно жеља да се њен рожајски одбор припоји санџачком муфтијству.

Опширније...

Споразум за националну стратегију Срба у Црној Гори

  • ПДФ

У Подгорици је потписан споразум Српска иницијатива о заједништву и очувању српског народног идентитета и националних интереса српског народа у Црној Гори.

Споразум су потписали – испред Демократске српске странке Драгица Перовић, Народне странке Јован Маркуш, Странке српских радикала Милидраг Мајдов, Покрета за Пљевља др Новица Станић и Српског народног вијећа Др Момчило Вуксановић.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Покушај безбожничког режима да отме цркву Светог Димитрија на Крушевцу Митрополија црногорско-приморска као део организма Српске православне цркве стварала је државу Црну Гору, а сви њени митрополити, епископи, свештенство и монаштво вековима су носили крст чврсте православне вере и слободе. И у часу велике духовне обнове, држава (дете Цркве) удара на своју мајку (Митрополију), која је родила! Случај без преседана је покушај безбожничког режима да од Митрополије отме цркву Светог Димитрија на Крушевцу, у Подгорици, коју је саградио књаз Никола, сматрајући да је њихова својина. Ово је само једно у низу насиља над Митрополијом.
Велиша Кадић, коментатор „Вечерњих новости“