Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

нед05072015

Црна Гора

Пљеваљски одбор СДП-а напустило 2/3 чланова; Ускоро нове социјалдемократе

  • ПДФ
"Потписници платформе за очување јединства Социјалдемократске партије (СДП), на челу са Иваном Брајовићем, напустили су ту странку прије пет дана"

Због напуштања изворних принципа, политичког лутања, тенденције о склапању непринципијелних коалиција с противницима државности и мултиетичке и грађанске Црне Горе, а посебно због статутарног и демократског посртања у претконгреском периоду, готово 2/3 чланова општинског одбора у Пљевљима је напустило Социјалдемократску партију, саопштио је медијски тим Ивана Брајовића.

Опширније...

Никшић: Ђетићи радо уче руски

  • ПДФ
Филозофски факултет у Никшићу

Велико интересовање за Филозофски факултет у Никшићу. Професор Драган Копривица: Уписују се најбољи ђаци. Обезбеђена пракса

Никшић - Интересовање за студирање на Одсеку за руски језик и књижевност Филозофског факултета у Никшићу и ове године је велико, што показује податак да су сва буџетска места (25) за упис у прву годину попуњена! Углавном се ради о најбољим ђацима, добитницима престижне "Луче", даровитој деци којима ће руски језик бити животни позив. Нажалост, много их је због ограниченог броја остало иза врата Одсека, чекајући неку нову прилику.

Опширније...

Црна Гора и БиХ: По параф о границама - у Беч

  • ПДФ

Споразум о утврђивању граница између Црне Горе и Босне и Херцеговине биће парафиран најкасније на Бечкој конференцији, 27. августа. Ово је у петак саопштено након састанка Игора Лукшића и Игора Црнадака, шефова дипломатија две државе у Подгорици.

- Међутим, уколико се две стране договоре да то ураде и пре, за нас неће бити никаквих проблема - поручио је Лукшић. - Црна Гора и БиХ су упућене једна на другу у бројним областима.

Опширније...

Двије трећине ОО СДП Никшић напустило партију

  • ПДФ

Двије трећине чланова Општинског одбора СДП Никшић напустило је партију и супротставили се политици Ранка Кривокапића.

"Због урушавања изворних принципа на којима је почивала СДП ЦГ, склапања непринципијелних аранжмана и савезништава са негаторима државне независности и самим тим стављања на коцку државних интереса, као и због недемократског и нестатутарног спровођења изборног процеса на Конгресу, одржаном 3. јуна, увођења "принудне управе" на челу ОО СДП Никшић од стране нестатутарно формиране радне групе, у моменту када је ООСДПНикшић већински подржао кандидатуру господина Ивана Брајовића, као и због узурпирања просторија ОО СДП Никшић и многих других примјера кршења Статута СДП ЦГ, ми, 2/3 чланова ОО СДП Никшић (29 од укупно 49), већина члановаФорума младих СДП Никшић, већина чланова Форума жена СДП Никшић, као и 7 предсједника МО од укупно 10, подносимо оставке и иступамо из чланства СДП ЦГ", наводи се у заједничком саопштењу.

Опширније...

Подгорица: Из центра безбједности украдено 20 снајпера

  • ПДФ

Из полицијског магацина у згради у којој је раније био Центар безбједности Подгорица украдено је 20 снајпера, као и знатна количина муниције, потврђено је у врху црногорског МУП-а.

Магацин није обијен, већ је лопов, или више њих, откључао врата и однио пушке и муницију.

Опширније...

СНП: За 40 дана Влада од накнаде за гориво приходовала 1,8 милиона еура

  • ПДФ
За 40 дана Влада од накнаде за гориво приходовала 1,8 милиона еура

Влада Црне Горе је, само у првих 40 дана од примјене Уредбе о накнади за гориво од седам центи, приходовала 1,8 милиона еура, што указује да ће извршна власт преко овог неуставног намета узети много више новца од грађана Црне Горе, него што је прокламованих девет милиона еура, казали су у Социјалистичкој народној партији.

У исто вријеме, истичу у партији, пореско потраживање је више од 750 милиона еура.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Новопечени другови у „бесудној земљи“ Сада је дошло вријеме да су Митрополија црногорско-приморска и остале православне епархије у Црној Гори за садашњу власт законски непостојеће! Тако тврде ти новопечени другови који поново Црну Гору претварају у ”бесудну земљу”.
Господин Амфилохије Радовић, Митрополит црногорско-приморски