Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

чет24072014

Црна Гора

Како је ЦГ пре 100 година прва понудила Америци базу у Европи

  • ПДФ

Пораст утицаја САД у првој декади XX века везује се за личност Теодора Рузвелта. За време његовог председниковања (1901-1909) САД су постале светска сила, у правом смислу те речи. Он је тврдио да је "дужност Америке да свој утицај прошири на цео свет’’. Своју жељу да јој у томе помогне показала и Црна Гора.

Опширније...

Подгорица: Укинута пресуда Мандићу

  • ПДФ

Подгорица - Уставни суд Црне Горе је укинуо пресуду Апелационог и Врховног суда којом је Дамир Мандић осуђен на 18 година због саучесништва убиства уредника листа "Дан" Душка Јовановића.

Виши суд осудио је Мандића на 30 година затвора због саучесништва у убиству Јовановића, али је Апелациони суд ту казну 2009. године смањио на 18 година.

Опширније...

Инспекција запечатила хотел Могрен, интервентна избацује раднике

  • ПДФ
Припадници интервентне избацују раднике из хотела Могрен на очиглед гостију

Будва - Туристичка инспекција запечатила је данас хотел Могрен у Будви, а више од сто радника затворило се у просторије хотела одбијајући да га напусти, преносе Приморске новине.

Полиција је велики број радника привела на разговор, након чега су пуштени, наводи лист уз објашњење да се компанија Меркур, која је закупац хотела, суди са ХГ Будванска ривијера која је власник објекта.

Опширније...

Од фашистичког геноцида у Велици 70 година

  • ПДФ

Округли сто „Геноцид у Велици 28. јула 1944. године“, биће одржан 27. јула 2014. у 10 сати, у сеоском Дому културе, а 28. јула у 9 сати почеће помен жртвама и Света архијерејска литургија у цркви Св. Кирика и Јулите у Велици, коју ће служити његова светост Патријарх српски Иринеј са архијерејима и свештенством

Житељи Велике под Чакором (општина Плав), 28. јула обиљежиће 70 година од фашистичког геноцида – када су за само два сата звјерски убијени, заклани или живи у ватру бачени, колико се поуздано зна, више од 500 дјеце, жена и стараца овог села и најближе околине. Сразмјерно простору и броју становника, тај злочин се, уз погром Пивљана 1943. од истих фашистичких јединица, сматра једним од најтежих у Другом свјетском рату не само у Црној Гори и Југославији, него и шире.

Опширније...

Црногорске плаже полупразне

  • ПДФ

Уколико планирате одмор, можда би, макар према прогнозама метеоролога, најбоље било да га искористите у посљедњим данима јула и првој половини августа. Тада не би требало да буде кишних дана. А, ако планирате на црногорско приморје-мјеста има и то највише у Бококоторском заливу.

Мјеста има, јер је ове године на црногорском приморју много мање туриста. Разлози који се наводе су украјинска криза, поплаве у региону, лоше временске прилике. Ипак,ако је судити по ономе шта туристи кажу, разлози су и нереално високе цијене смјештаја и других услуга.

Опширније...

Хитлерови нацисти на Цетињу пили пиво и јели његушку пршуту

  • ПДФ

Поставља се питање откуд они на Цетињу, с обзиром на ниво развијености саобраћаја у то време, у којем је свако даље путовање од места боравка била авантура

Да наслов не би одмах био схваћен као провокација или омаловажавање антифашистичке традиције “града хероја”, подгоричке “Вијести” наглашавају да је реч о томе да су Цетиње у периоду 1934-1938 посећивали као туристи, тројица блиских сарадника Адолфа Хитлера: Ернст Рем, Херман Геринг и министар Валтер Функ.

Опширније...

Чланице „женске банде“ у притвору

  • ПДФ
Милица Асановић - Нина Лачевић

Заменик Основног државног тужиоца Мирослав Турковић је јуче, после саслушања, Нини Лачевић и Милици Асановић одредио задржавање од 48 сати

Подгорица - Готово се може рећи да су као мало пута до сада црногорски надлежни органи експресно реаговали након што су се на друштвеним мрежама и медијима појавили узнемирујући снимци, на којима се види како група позната као “женска банда” брутално туче две девојке.

Опширније...

Пратите нас на Твитеру

Follow srpskenovinecg on Twitter
Module title
Чујем да се моји Срби нешто жале ...Поносим се својим српским родом и хрватским завичајем. Чујем да се моји Срби нешто жале. Шта им недостаје? Имају Владику и мене, оно што је врхунско на Земљи: Поезију и Науку.
Никола Тесла, српски научник, у интервјуу са Џоном Смитом
Јадна је Црна Гора ако зависи од Ранка ...Пошто видим да се у јавност шаље порука да све зависи од Ранка, мој лични став је јадна је Црна Гора ако зависи од Ранка (Кривокапића).
Срђан Милић, предсједник Социјалистичке народне партије, на изборној сједници Општинског одбора те партије у Даниловграду